Ordna med gasolförsörjningen på resan!

 

Ett avtal som förhandlats fram hos AGA gör det möjligt att fylla och byta sin kompositflaska i hela Norden. Med hjälp av en separat ventil ansluts den lätt, oavsett ursprungsland. På samtliga av AGA:s försäljnings-ställen och på flertalet av de stora bensinstationskedjorna i Norden kan man nu byta 5- och 10-kilos kompositflaskor (PC5, PC10) utan extra kostnad. Även besökande från våra grannländer kan givetvis utnyttja denna service.


Nu kan du även byta kompositflaskorna i Holland, England, Belgien, Polen, Portugal, Tyskland och Österrike. Fler länder är aktuella framöver. Innan du reser köper du en övergångssventil. Då slipper du bekymmer med gasolflaskor som inte kan bytas eller anslutas.


Observera att avtalet om byte av gasflaskor gäller endast komposit. Flaskorna ser ut som nedan:

 

Bild: PC10-sverige.jpg Bild: PC10-FiNo.jpg Bild: PC10-danmark.jpg

Sverige:

grå topp, rattventil

Norge, Finland:

grå topp, klick on ventil

Danmark:

grön topp,klick on ventil

    
Hitta försäljningsställen där du kan byta PC gasflaskor i:

   

   

Tryckreduceringsventil

För att kunna använda gasolflaskor i Danmark, Finland och Norge behövs en övergångssventil som passar till klick on ventilen. Tryckreduceringsventilen beställes enklast via Fogas Artikelnummer: 12-4010. (reduceringsventil för anslutning på H-flaskor). H-flaskor har klick on ventil. 

 

Bild: 12-4010.jpg

 

 

Tillbaka!

 

Vilken övergångsnippel? 

Om du inte har en kompositflaska utan en stål eller aluminiumflaska så måste du besöka en fyllnings station som har pump. Men för att deras utrustning skall passa din flaska skall du skaffa en övergångsnippel. Obs! Det kan vara svårt att hitta någon som vill fylla din flaska. Vilken nippel beror på vilket land du skall besöka. Här nedan är de vanligaste. är du osäker så kontakta oss

 Bild: ada.jpg

 

Denna nippel är till för att kunna fylla på din Svenska P-flaska utomlands. Art.nr: 12-6022.

  

Bild: ada1.jpg

 

Denna nippel är till för att ansluta i en Din-flaska som du köper utomlands för att din Svenska ventil skall passa. Art.nr:12-6023.

 

Bild: ada2.jpg

 

Det finns fler nipplar, så saknar du någon kontakta oss.